Ovesná kulajda |
Suroviny
Brambory 2 ks
Sušené houby 1 hrst
Cibule 1 ks
Ovesný nápoj natural Oatly 1 l
Olej 2 PL
Jablečný ocet 1 PL
Kukuřičný škrob 2 PL
Mořská sůl 2 ČL
Mletý kmín 1 ČL
Bujon Wurzl 2 ČL
Bobkový list 2 ks
Nové koření 3 ks
Pepř 3 ks
Kopr
Třtinový cukr podle chuti
SUROVINY NA TENTO RECEPT ZAKOUPÍTE NÍŽE
POSTUP
Sušené houby si den předem namočíme. Nakrájenou cibuli osmahneme do zlatova a zalijeme půl litrem vody. Přidáme sůl, koření, pokrájené brambory, houby a vaříme do změknutí. Přilijeme Oatly, povaříme, přidáme ocet a Wurzl, dochutíme do sladkokysela. Zahustíme kukuřičným škrobem rozmíchaným v trošce vlažné vody. Před podáváním vyjmeme koření a přisypeme sekaný kopr. Polévku můžeme zjemnit ovesnou smetanou.
Autor receptu: Country Life. s.r.o.