Polévka minestrone z jednozrnky |
Suroviny:
4 porce
Olivový olej 2 PL
Střední červená cibule 1 ks
Mrkev nakrájená na kolečka 2 ks
Celerový stvol nakrájený na kostičky 1 ks
Čerstvý rozmarýn 1 ČL (nebo sušený 1 ČL)
Pepř a sůl
Rajčata sekaná biolinie 1 plechovka
Uvařená jednozrnka Bioharmonie 1 šálek
Větší cuketa nakrájená na kostky 1 ks
Cizrna Biolinie 1 plechovka
Česnek 1 stroužek
Strouhaný parmazán na posypání 3 šálku
Voda nebo vývar 7 šálků
Petrželka, citrónová šťáva
Postup:
Ve větším hrnci rozehřejeme olej, dáme cibuli, mrkev, celer, rozmarýn, 1,5 ČL soli, ¼ ČL pepře. Za občasného míchání orestujeme, dokud cibulka nezezlátne – asi 5 – 8 minut. Vložíme rajčata a chvilku povaříme. Přidáme uvařenou jednozrnku, cuketu, cizrnu, 7 šálků vody nebo vývaru a přivedeme k varu. Zmírníme plamen a vaříme dokud není zelenina měkká – asi 20 minut. Dochutíme solí, pepřem, česnekem, citrónovu šťávou a promícháme. Podáváme sypané parmazánem, případně pokapané olejem a sypané petrželkou.
Autor receptu: Country Life. s.r.o.