Čínská shoyu polévka s shitake a rýží |
Suroviny:
Hnědá rýže basmati 100 g
Červená cibule 100 g
Houby shitake 20 g
Mrkev 100 g
Červená nebo žlutá paprika půl
Čerstvý zázvor 20 g
Česnek 2 ks
Sojová omáčka Shoyu 100 ml
Koření pěti vůní 1 ČL
Bílý seznam 1 PL
Čerstvý koriandr 1 svazek
Olej za studena lisovaný (nejlépe sezamový)
Postup:
Houby shitake namočíme na několik hodin do vody, pak uvaříme do změknutí. Rýži vaříme zvlášť v osolené vodě 20 – 30 minut. Na oleji osmahneme na proužky nakrájenou cibuli, česnek a zázvor. Zalijeme vodou a přidáme na nudličky nakrájenou mrkev, papriku a koření. Přivedeme k varu a vaříme asi 20 minut. Do polévky přidáme uvařené houby i s houbovým vývarem a uvařenou rýži. Vše přivedeme k varu a poté ihned odstavíme z ohně. Přidáme Shoyu a zamícháme. Při servírování polévku posypeme seznamem a na jemno nakrájeným koriandrem.
Autor receptu: Country Life. s.r.o.