GRATINOVANÍ ŠNECI

GRATINOVANÍ ŠNECI

gratinovaní šneci

(4 - 5 porcí)

200 g achátových šneků (NOVINKA)

250 ml suchého bílého vína

2 šalotky

4 stroužky česneku

2 snítky tymiánu

sůl a čerstvě mletý zelený pepř

2 špaldové housky

cca 150 - 200 ml mléka

2 - 3 žloutky (dle velikosti)

1 lžíce změklého másla

150 g bylinkového másla

trocha čerstvé strouhanky

hrubá mořská sůl dle potřeby

libovolné zelené bylinky nebo oblíbené salátové listy dle chuti k podávání

 

Šnečí maso v nálevu slijeme a necháme okapat, poté zalijeme vínem, přidáme pokrájenou šalotku, česnek a tymián a vaříme na mírném ohni asi 10 min. (jen do propojení chutí). Pečivo nakrájíme na kostičky a zalijeme mírně ohřátým mlékem. Žloutky vyšleháme se změklým máslem a trochou soli do pěny. Šneky, šalotku a česnek rozmixujeme, pečivo dobře vymačkáme a spojíme se šnečí směsí. Vmícháme žloutky, dochutíme solí a čerstvě mletým zeleným pepřem.

Vzniklou směsí naplníme šnečí ulity (zakoupené z důvěryhodného zdroj - např. šnečí farmy) nebo malé muffinové formičky (malé papírové košíčky vhodné k použití v troubě). Ulity (příp. košíčky) posadíme na plech vysypaný vrstvou hrubé mořské soli, každou ulitu poklademe malinkým kouskem másla a zlehka posypeme strouhankou.

Zapékáme 5 min pod grilem (použijeme li horní gril v troubě, necháme troubu během grilování pootevřenou). Podáváme doplněné bylinkami nebo salátovými listy.

 

Zdroj inspirace: Apetit

Achátové šneky 200g

Achátové šneky 200g

Skladem
Cena s DPH
129 Kč
nofoto

Zboží bylo přidáno do nákupního košíku. Zpět k nákupu K objednávce