KOREJSKÉ KIMČI

Korejské národní jídlo, které se probojovalo i do našich jídelníčků. Spolehlivě postaví Vaši imunitu do pozoru a pomůže udržet štíhlou linii! Prospívá také trávicímu systému, oběhové soustavě i hladině cholesterolu a krevního cukru.

Je nízkokalorické, s vysokým obsahem vlákniny, minerálů a antioxidantů.

A má pořádný říz! ;)

 

kimči

 

KOREJSKÉ KIMČI

(množství na sklenici o objemu cca 2,5 l)

1 velké čínské zelí

30 g soli

cca 9 cm čerstvého zázvoru

10 stroužků česneku

2 cibule

2 svazky jarní cibulky

1 červená chilli paprička

15 g chilli koření

2 lžíce rýžové mouky

70 ml teriyaki či tamari omáčky (nebo kvalitní rybí omáčky)

1 lžíce třtinového cukru


Čínské zelí omyjeme a pokrájíme na větší kusy. Následně prosolíme a necháme 2 hodiny odležet. Mezitím přivedeme k varu 1 litr vody, vmícháme cukr, rýžovou mouku a asi 5 minut povaříme. Přidáme teriyaki/rybí omáčku, chilli a chvilku ještě vaříme, poté přidáme papričku, česnek a zázvor, promícháme a odstavíme z plotny. Necháme vychladnout. Jarní cibulky, oloupanou cibuli, chilli papričku a ředkvičky nakrájíme na kousky. Po uležení čínské zelí smícháme s ostatní nakrájenou zeleninou a vychladlou povařenou směsí a naplníme do velké skleněné lahve. Tu nezavíráme, jen přikryjeme volným víčkem, táckem atp. a alespoň dva dny necháme při pokojové teplotě prokvasit. Poté uložíme do lednice (v dobře uzavíratelných, ideálně skleněných nádobách) a nejpozději do týdne spotřebujeme.

 

Zdroj inspirace: Vaříme podle Herbáře (K. Winterová, L. Rybová)

Bio chilli mleté 40g Sonnentor

Bio chilli mleté 40g Sonnentor

Skladem
Cena s DPH
75 Kč
Bio rýžová mouka hladká bezlepk. 300g  PRO-BIO

Bio rýžová mouka hladká bezlepk. 300g PRO-BIO

Vyprodáno
Cena s DPH
36 Kč
momentálně vyprodáno
BIO sójová omáčka Tamari 0,5 l Country Life

BIO sójová omáčka Tamari 0,5 l Country Life

Skladem
Cena s DPH
169 Kč
nofoto

Zboží bylo přidáno do nákupního košíku. Zpět k nákupu K objednávce