BATÁTOVÉ LÍVANCE

batátové lívance

 

(cca 10 – 12 ks dle velikosti)

 

200 g batátů

60 g polohrubé špaldové mouky

40 g celozrnné hrubé mouky špaldové

35 g pohankové mouky

120 ml rostlinného mléka

75 g zakysané smetany

1 lžička sušeného droždí

1/2 lžičky medu

1 vejce

špetka chilli

řepkový olej dle potřeby

mořská sůl dle chuti

 

Všechny tři druhy mouky smícháme se sušeným droždím, přidáme asi ½ lžičky soli a chilli. Rostlinné mléko mírně prohřejeme se zakysanou smetanou a medem. Necháme natolik zchladnout, abychom mohli bezpečně vmíchat žloutek, a vmícháme do mouky. Zakryjeme utěrkou a necháme v teple asi hodinu kynout.

Batáty omyjeme, oloupeme a nastrouháme (nahrubo či najemno – příp. v kombinaci, jak Vám lépe vyhovuje). Z bílku vyšleháme tuhý sníh a společně s batáty vmícháme do těsta. Lívanečník vymažeme olejem a lívance na něm dozlatova upečeme.

 

Zdroj inspirace: Apetit Veggie

nofoto

Zboží bylo přidáno do nákupního košíku. Zpět k nákupu K objednávce