Pomazánka z červené čočky |
Suroviny:
Červená čočka 100 g
Cibule 150 g
Mletá sladká paprika 1 PL
Kari 1 ČL
Česnek 2 stroužky
Citrónová šťáva 1 PL
Rajský protlak 1 PL
Slunečnicový olej
Čerstvý koriandr
Mořská sůl
Postup:
Červenou čočku uvaříme (stačí 10 minut) a scedíme. Cibuli pokrájenou na jemno osmahneme na oleji, přidáme kari a mletou papriku a krátce opražíme. nakonec přidáme rajský protlak, česnek, sůl a ještě krátce osmahneme. Zchladlý základ smícháme s uvařenou čočkou a můžeme rozmixovat do jemného pyré. Nakonec vmícháme rozsekaný koriandr a citrónovou šťávu. Podáváme na plátku kváskového chleba.
Autor receptu: Country Life. s.r.o.