Velikonoční Jidáše |
31. března 2015
Pečivo pokroucené jako Jidášův charakter tradičně patří k Velikonocům. V Bazalce vyrábíme jidáše ze 100% špaldové mouky.
"Otevírá se poslední týden Velikonoc. Jidáše se podle lidových tradic pekly ve středu. Ta se nazývala Škaredá nebo Sazometná, kdy hospodyně vymetaly komíny a pekly kynuté pečivo pokroucené jako Jidášův charakter. Říkalo se, že kdo se v tento den bude škaredit, zůstane mu to celý rok."*
Tak pozor, ve středu se jen usmívejte, a stavte se v Bazalce pro výborné 100% špaldové jidáše :-) a nebojte budou po celý týden!
Nově také vyrábíme vánočky a mazance bez lepku - vše k dostání v Bazalkách.
* zdroj http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci