SLADKÉ LÉTO S BAZALKOU |
12. srpna 2020
Začátek léta jsme v Bazalce zasvětili vymýšlení dezertů na míru všem, kteří si rádi zamlsají s rozmyslem a „přidanou hodnotou“. Vyladili jsme pro Vás partičku dezertů, které věříme, že potěší mlsné gastronauty, kteří rádi ochutnají něco nového. Odstrčeni nezůstanou nejen VEGANI, ale ani mlsouni s LEPKOVOU intolerancí. A protože nás vymýšlení nových dezertů fakt baví, slibujeme, že budou-li naše dezerty bavit Vaše chuťové buňky, níže uvedeným výčtem laskomin novinková jízda v Bazalce pro letošní rok zdaleka nekončí…máte se na co těšit! ;)
NOVĚ! VŠECHNY SLADKÉ NOVINKY TAKÉ NA ESHOPU! ;) Najdete je v sekci JÍDELNÍČEK / vyberte jakýkoli týden a den / STÁLÁ NABÍDKA
LOW CARB ČOKOLÁDOVÝ DORT
Nízkosacharidový nováček naší nabídky pro milovníky kvalitní hořké čokolády a jemně sladké smetanové chuti. Kromě vysokoprocentní čokolády obsahuje mandlovou mouku, šlehačku a tvaroh. Jeho výjimečnost podtrhuje také ovoce. Vždy čerstvé, sezónní a hlavně striktně low carb :). Je přirozeně BEZLEPKOVÝ, slazený XYLITOLEM, tj. březovým cukrem, jehož sladkost je sice srovnatelná s běžným cukrem, ale energetická hodnota, stejně jako glykemický index, výrazně nižší. Přispívá k nižší kazivosti zubů, podporuje růst zdravé střevní mikroflóry a zvyšuje produkci kolagenu v pokožce i vstřebávání vápníku v trávicím systému.
VEGAN MRKVOVÝ DORT
Veleoblíbený „mrkváč“ v bezvaječném a bezmléčném provedení. Ve srovnání s nadčasovou klasikou prakticky nepoznáte rozdíl! :) Je plný ořechů, vláčný díky mrkvi a pomerančové šťávě, voňavý díky skořici a muškátovému oříšku. Krému vévodí smetanově jemné kokosové mléko, vegan bílá čokoláda a bio citrónová kůra.
KOKOSOVÁ TAPIOKA S MANGEM
Tak trochu pudink, tak trochu vychlazená kaše. Dohromady jemný, skoro až návykový dezert, kterému chuť propůjčuje kokos, konzistenci tapiokové perly. Ty tvoří škrob z kořene manioku plný komplexních sacharidů a minerálů. Tapioka je lehce stravitelná, přirozeně bezlepková a prakticky hypoalergenní. Protože má maniok exotické kořeny, daly jsme ho kromě kokosu dohromady s mangem a limetkou. Prostě chuťový karibik ve skleničce ;).
Příjemným bonusem tohoto dezertu je fakt, že je přirozeně BEZLEPKOVÝ, VEGAN a vhodný i pro DIABETIKY, jelikož je slazený pouze xylitolem.
VEGAN PANNA COTTA S MALINAMI
Italský dezert slavný skoro jako stejně tiramisu, v našem případě ve vegan provedení. Vychlazená kokosová smetana, které šmrnc dodávají kyselkavé maliny a křupavé pistácie. Želatinu jakožto „nevegan“ surovinu v dezertu spolehlivě zastupuje agar. Přírodní polysacharid s přirozenou želírovací schopností, extrahovaný z červených mořských řas. Neobsahuje prakticky žádné bílkoviny, tuky ani sacharidy, z výživového hlediska se chová jako rozpustná vláknina. Stará se tak o zdraví naší střevní mikroflóry, je nízkoenergetický, navíc obsahuje velké množství jódu, vápníku, železa a kyseliny listové.
Naše panna cotta není jen VEGAN, ale také přirozeně BEZLEPKOVÁ!
Skleničkové dezerty můžete slupnout přímo v naší restauraci nebo v Bazalce V Kopečku, anebo si je ze VŠECH BAZALEK bezpečně zavíčkované odnést kamkoli si budete přát.