KVĚTEN S VINNÝMI SKLEPY KUTNÁ HORA |
13. května 2019
Léto se blíží a s ním dlouhé teplé večery vybízející k setkáním s přáteli, spousta příležitostí rozpálit grily a potěšit chuťové buňky delikátními „majstrštyky“. K takovým večerům neodmyslitelně patří i sklenka dobrého vína. Toho nejlepšího! A přesně takové seženete v Bazalce!
Ve vinařství rodiny Rudolfských v Kutné Hoře na Vás na každém kroku dýchne tradice spojená s poctivostí, citlivým přístupem a odvahou jít si svou vlastní cestou. A tento přístup se samozřejmě odráží i v chuti všech vín, v tomto vinařství narozených.
Věděli jste, že:
- při pěstování vinné révy postupují v souladu s fázemi měsíce?
- k ošetření vinic využívají homeopatických preparátů a extraktů z bylin, vyráběných ve své vlastní laboratoři?
- důsledně dbají na vhodné umístění interspecifických odrůd vinné révy tak, aby zabránili šíření chorob a ochraňovali její úrodu?
- bílá vína filtrují minimálně a červená nefiltrují vůbec, aby si zachovala maximum zdraví prospěšných látek?
- že na konci celého alchymistického procesu před lahvováním vína sírou ošetřují velmi šetrně, aby nás po jejich konzumaci nebolela hlava?
Pod označením MLADÝ PUNK a WINE PUNK nabízejí také vína NESÍŘENÁ, NEFILTROVANÁ, spontánně fermentovaná!
A v neposlední řadě stojí za skvělými sekty – např. PINOT KUKS se narodil z vinných hroznů, pěstovaných ve vinici Nad Zámkem na Kuksu. Je vyroben tradiční metodou kvašení na lahvi z odrůd Pinot Blanc, Pinot Gris a Pinot Noir. Poslední jmenovanou odrůdu k nám do Čech z Francie pod názvem Roučí modré (později Rulandské modré) přivezl samotný římský císař a český král Karel IV.
VŠECHNA VÍNA A SEKTY z tohoto vinařství se pyšní BIO KVALITOU A KVALITOU DEMETER, užívanou pro produkty biodynamického zemědělství ve více než 50 zemích světa.
A POZOR! V úterý 4. června od 18:00 budete mít v Bazalce Ve Dvorku jedinečnou příležitost se s kutnohorskými víny a rodinou Rudolfských, která za jejich zrodem a hýčkáním stojí, potkat osobně v rámci DEGUSTACE SPOJENÉ S PÁROVÁNÍM VÍNA A JÍDLA!