Masopustní menu na biovaření |
23. února 2017
Věrni starým českým tradicím, i my v Bazalce se chystáme na masopust, v jehož znamení proběhne únorové Vaření z biopotravin. Že jsou fašanky pivem a tvrdým alkoholem zalité veletučné dny, které se bez masa neobejdou? Zpravidla ano. My jsme se rozhodli to protentokrát zkusit trochu jinak…
A tak se můžete těšit na pár dvojníků, kteří si se svými klasickými originály prakticky v ničem nezadají. Ochutnáte alter ego specialitky z veganského masopustního talíře, falešnou škvarkovou pomazánku nebo guláš na černém pivě s křenem. Chybět nebude ani kváskový chléb a samozřejmě kulinářská ikona masopustu – koblihy. A co budeme pít? To se nechte překvapit! :-)
MENU
- Veganský masopustní talíř – pohanková sekaná, sójové párečky pečené v sezamu a medu, křupavé kořeněné plátky z rýžového papíru, nakládané okurky, kysané zelí
- Semínkový kváskový chléb z žitné a špaldové mouky
- „Falešná škvarková“ pomazánka z pohanky s mungo klíčky
- Fazolová (á la „zabijačková“) polévka s ječnými krupkami
- Seitanový guláš na černém pivě s křenem, špaldový knedlík s pukanci
- Pečené koblihy z celozrnné mouky s meruňkovou marmeládou
Kdy? úterý 28.2.2017
Kde? Bazalka Ve Dvorku
Na akce je nutné zakoupit si vstupenku včas v Bazalce Ve Dvorku, počet míst je omezen!